Pannenkoekenverkoop

Pannenkoekenverkoop - De productie en levering van de bestelde pannenkoeken zal noodgedwongen verplaatst worden naar donderdag 22 april 2021.

Bedankt voor jullie bestelling !

Boomgaardshop

Boomgaardshop - De kinderen kregen een tijdje geleden een T-shirt, brood/koekjesdoos en fluojas aangeboden door de school. Het eerste exemplaar krijgt uw kind steeds gratis. Via de Boomgaardshop kunt u, indien nodig, vernieuwen of een extra exemplaar aankopen. Momenteel zijn de maten van de producten die we aanbieden vooral geschikt voor de kinderen van de lagere school. Dit initiatief zal permanent mogelijk zijn en uitgebreid worden voor de kinderen van het kleuter.

Schoolraad

De huidige legislatuur van de schoolraad loopt tijdens dit schooljaar ten einde. Binnenkort zijn er dus nieuwe selecties en verkiezingen voor de samenstelling van die schoolraad. De schoolraad bevat 3 personeelsleden, 3 ouders en 2 coöptaties. De voorbije 2 legislaturen konden we telkens rekenen op een vooruitstrevende schoolraad die veel zaken in een goede en vernieuwende richting stuurde. Wilt u meer info of wenst u zich kandidaat te stellen, neem dan gerust contact op met de directie.

Bingel en Kweetet

In de schoolagenda vindt u de inloggegevens die uw kind kan gebruiken om in te loggen op Bingel en Kweetet. Hiermee kan uw kind op elke computer of tablet met internettoegang oefeningen maken op wat hij of zij in de klas heeft geleerd. Deze online-oefenplatformen zijn er als vrijblijvende en extra inoefening van de leerstof.

Niveaulezen

Het niveaulezen in heterogene groepjes werd een tijdje geleden opgestart. Hierbij wordt ingespeeld op het technisch lezen, leesplezier, tempo en creatief lezen.Veel succes en vooral (lees)plezier aan alle leerlingen.

Heropening 3e lj. - 4e lj. en 5e lj.

Beste,

Na de succesvolle opstart van het 1ste, 2de en 6de leerjaar op 15 mei en de kleuters gisteren is er voor de heropening van de overige klassen een datum bepaald.

Met blijdschap kunnen wij u meedelen dat de heropstart voor het 3de , 4de en 5de leerjaar voorzien is op maandag 8 juni 2020.

Het betreft een voltijdse opstart van alle klassen, ook voor het 1ste, 2de en 6de leerjaar.

Dit is een ambitieuze heropstart, die gezien de extra regels en richtlijnen heel wat inspanningen vergen van iedereen.

Enkele van de richtlijnen zijn;

Heropening school

Dank aan alle ouders om de gemaakte afspraken na te leven. Zo konden de lessen vandaag veilig herstarten voor L1, L2 en L6. Bij de herstart maakte onze school tijd voor de emoties en de zorgen van uw kind(eren). De veiligheid van onze leerlingen en ons personeel is uiterst belangrijk en zullen we dan ook op elk moment consequent nastreven.

Heropening school vanaf vrijdag 15-5-2020

Beste ouder,

Zopas kregen wij groen licht om de school te heropenen met een proefdag op vrijdag 15-5-2020 en een doorstart vanaf maandag 18-5-2020.

Het plan inzake veiligheid en hygiëne kreeg een positief advies.

Op deze link krijg je een filmpje te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Deze film werd opgenomen door onze scholengroep.
Het lijkt me aangewezen om dit samen met uw kind vooraf te bekijken wanneer uw kind vrijdag heropstart.

Ter herinnering:

! Ingang School 1ste - 2de - 6de leerjaar : Parking Vlaskouter

! Ingang overige Opvang (met vooraf inschrijven) :

Heropstart 15/05

Beste,

Voor de heropstart van de scholen met een proefdag op 15 mei 2020 bereiden wij volop een plan voor die beantwoordt aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften.

Bij een positief advies van de preventiediensten kunnen wij deze herstart maken. Onderstaande info heeft dus nog steeds een voorbehoudend karakter.

Meest gestelde vragen door ouders:

• Hoe organiseert de school dit?

Er worden 2 strikt gescheiden groepen gemaakt : nl. een schoolwerking en een opvangwerking.

Deze 2 groepen werken, eten of spelen niet samen.

De schoolwerking (1ste , 2de en 6de leerjaar) gaat door in de lagere school met een aparte ingang langs De Vlaskouter.