Van harte welkom

Het schoolteam van de Boomgaard wenst alle kinderen, ouders en familie een leerrijk en vreugdevol schooljaar toe!

Oude schoolbanken krijgen nieuw leven

Vorig weekend werden oude schoolbanken opgehaald in De Boomgaard om een getroffen school van de watersnood in de streek van Luik te helpen. Hopelijk kunnen de kinderen er ook spoedig aan hun schooljaar starten! We wensen het hen van harte toe!

Pannenkoekenverkoop

Pannenkoekenverkoop - De productie en levering van de bestelde pannenkoeken zal noodgedwongen verplaatst worden naar donderdag 22 april 2021.

Bedankt voor jullie bestelling !

Boomgaardshop

Boomgaardshop - De kinderen kregen een tijdje geleden een T-shirt, brood/koekjesdoos en fluojas aangeboden door de school. Het eerste exemplaar krijgt uw kind steeds gratis. Via de Boomgaardshop kunt u, indien nodig, vernieuwen of een extra exemplaar aankopen. Momenteel zijn de maten van de producten die we aanbieden vooral geschikt voor de kinderen van de lagere school. Dit initiatief zal permanent mogelijk zijn en uitgebreid worden voor de kinderen van het kleuter.

Schoolraad

De huidige legislatuur van de schoolraad loopt tijdens dit schooljaar ten einde. Binnenkort zijn er dus nieuwe selecties en verkiezingen voor de samenstelling van die schoolraad. De schoolraad bevat 3 personeelsleden, 3 ouders en 2 coöptaties. De voorbije 2 legislaturen konden we telkens rekenen op een vooruitstrevende schoolraad die veel zaken in een goede en vernieuwende richting stuurde. Wilt u meer info of wenst u zich kandidaat te stellen, neem dan gerust contact op met de directie.

Bingel en Kweetet

In de schoolagenda vindt u de inloggegevens die uw kind kan gebruiken om in te loggen op Bingel en Kweetet. Hiermee kan uw kind op elke computer of tablet met internettoegang oefeningen maken op wat hij of zij in de klas heeft geleerd. Deze online-oefenplatformen zijn er als vrijblijvende en extra inoefening van de leerstof.

Niveaulezen

Het niveaulezen in heterogene groepjes werd een tijdje geleden opgestart. Hierbij wordt ingespeeld op het technisch lezen, leesplezier, tempo en creatief lezen.Veel succes en vooral (lees)plezier aan alle leerlingen.

Heropening 3e lj. - 4e lj. en 5e lj.

Beste ouder,

Beste,

Na de succesvolle opstart van het 1ste, 2de en 6de leerjaar op 15 mei en de kleuters gisteren is er voor de heropening van de overige klassen een datum bepaald.

Met blijdschap kunnen wij u meedelen dat de heropstart voor het 3de , 4de en 5de leerjaar voorzien is op maandag 8 juni 2020.

Het betreft een voltijdse opstart van alle klassen, ook voor het 1ste, 2de en 6de leerjaar.

Dit is een ambitieuze heropstart, die gezien de extra regels en richtlijnen heel wat inspanningen vergen van iedereen.

Enkele van de richtlijnen zijn;

Heropening school

Dank aan alle ouders om de gemaakte afspraken na te leven. Zo konden de lessen vandaag veilig herstarten voor L1, L2 en L6. Bij de herstart maakte onze school tijd voor de emoties en de zorgen van uw kind(eren). De veiligheid van onze leerlingen en ons personeel is uiterst belangrijk en zullen we dan ook op elk moment consequent nastreven.