Schoolfeest

Schoolfeest – Het schoolfeest van vorige zaterdag was een schot in de roos. Iedereen genoot van allerlei lekkere drankjes en een heerlijke maaltijd. Er waren tal van activiteiten waar iedereen blij van werd, met als topactiviteit de spetterende show van onze kinderen! GO! De Boomgaard bedankt dan ook iedereen die aanwezig was bij dit geslaagd schoolfeest.

Schoolfeest - Go! De Boomgaard feest !!

Op zaterdag 11 mei ‘19 organiseert basisschool de Boomgaard terug een spetterend schoolfeest. Het wordt een dag vol leuke activiteiten en lekkernijen. Een moment waarop de leerlingen ook het beste van zichzelf laten zien tijdens een origineel optreden. Ouders en andere familieleden kunnen dit spektakel van dichtbij komen meevolgen. Het thema van dit jaar is ’De Boomgaard Feest’ en de hoofdprijzen van de tombola zijn twee ballonvluchten.

Instapdatum nieuwe peutertjes

Peuters die de leeftijd van 2,5 jaar bereikt hebben kunnen instappen op de eerstvolgende data:

- 8 januari 2018

- 1 februari 2018

- 19 februari 2018

- 16 april 2018

- 14 mei 2018

Kortrijks Handelsblad- KW : Basisschool De Boomgaard promoot gezonde levensstijl

Bij de start van het nieuwe schooljaar zet GO-basisschool De Boomgaard in de Boomgaardstraat extra in op een gezond kinderlichaam. Vanaf 1 september worden suikerhoudende drankjes zoveel mogelijk geweerd en maken koekjes plaats voor vers fruit  van eigen pluk.

Lees het bijgevoegde artikel dat op vrijdag 9 september 2016 verscheen  in het Kortrijks Handelsblad.

HLN - Geen frisdrank meer, wel waterpret

De leerlingen van basisschool De Boomgaard zullen het dit schooljaar enkel maar met water doen op school, en dat werd gevierd met een waterspel op de allereerste schooldag.

"Het schooljaar staat volledig in het teken van een gezonde en actieve levensstijl", zegt directeur Stefaan Carpentier.

"Alle traditionele suikerhoudende dranken zoals chocomelk, fruitsap, frisdranken,... worden volledig gebannen, water drinken wordt de norm. Alle kinderen kregen daarom een persoonlijke drinkbus van de school die ze elke dag kunnen bijvullen, om op een toffe manier water te drinken. Ook op de school zelf kan elk kind via zijn eigen persoonlijke drankbeker in de klas kraanwater verkrijgen wanneer ze dorst hebben." Twee keer per week zal ook fruit gegeten worden uit de eigen boomgaard. (JME)