HLN - Geen frisdrank meer, wel waterpret

De leerlingen van basisschool De Boomgaard zullen het dit schooljaar enkel maar met water doen op school, en dat werd gevierd met een waterspel op de allereerste schooldag.

"Het schooljaar staat volledig in het teken van een gezonde en actieve levensstijl", zegt directeur Stefaan Carpentier.

"Alle traditionele suikerhoudende dranken zoals chocomelk, fruitsap, frisdranken,... worden volledig gebannen, water drinken wordt de norm. Alle kinderen kregen daarom een persoonlijke drinkbus van de school die ze elke dag kunnen bijvullen, om op een toffe manier water te drinken. Ook op de school zelf kan elk kind via zijn eigen persoonlijke drankbeker in de klas kraanwater verkrijgen wanneer ze dorst hebben." Twee keer per week zal ook fruit gegeten worden uit de eigen boomgaard. (JME)

Geen frisdrank meer, wel waterpret, krantenartikel hln online 2-09-2016 - waterpret.jpg
Nieuws categorie: in de kijker